باندهای تبهکار زنان در سوریه به ربودن زنان و کودکان اقدام می‌کنند

دمشق: الشرق الاوسط

«باند تبهکار زنان» عنوان فیلمی از دهه شصت نیست که قهرمان داستان آن خانم صباح باشد و برای جذب بیشترین تعداد بیننده تلاش می‌کند آنهم به خاطر غریب بودن چنین پدیده‌ای در جامعه عربی، بلکه این حادثه و البته حوادث مکرر عنوان گزارش‌هایی است که توسط وزارت کشور سوریه صادر می‌شود.
در کمتر از دو هفته وزارت کشور سوریه خبر دستگیری دو باند تبهکار را اعلام کرد که توسط زنان اداره می‌شد و این خبر سوای خبرهایی است که از بزرگ‌ترین شبکه روسپی‌گری در سوریه می‌گوید و در کنار هشدارهایی است که در فضای مجازی از یک باند تبهکاری زنانه هشدار می‌دهد که به ربودنِ دختران و کودکان دست می-زند… و دیگر حکایت‌های هراس‌آور که از افزایش باندهای تبهکار زنان در سوریه گفته می‌شود.
وزارت کشور سوریه در تاریخ ۲٫۱٫۲۰۱۹ خبر سرقت مسلحانه از یک محل تجاری را اعلام کرد که توسط چهار نفر که سه تن از آنها زن بودند انجام گرفت. این باند زمانی که در این محل تجاری نتوانست به اموالی دست یابد اقدام به بستن دست و پای صاحب محل کرده و آن را برهنه کرد و از او فیلم گرفت تا بعدها با همین فیلم از او اخاذی کند. قهرمان این عملیات زنی بود که با صاحب محل ارتباط داشت و موقع انجام این عملیات صورت خود را پوشانده بود.
پیش از دستگیری این باند نیز دو زنی دستگیر شدند که کار سرقت از مغازه‌های طلا را انجام می‌دادند. یکی از آنان موقع گرفتن اعتراف در بازجویی گفته بود که برای پرداخت اجاره‌بهای خانه مجبور به سرقت شده‌است. غیر از این‌ها نیز چندی پیش در دمشق دو خواهری دستگیر شدند که جیب‌بری می‌کردند و زیورآلات زنان را می‌دزدیدند و برای انجام این کار از ماده بی‌حس‌کننده و خواب‌آور استفاده می‌کردند. گروه هدف این خواهران زنان پیر بودند. اینها زنان مسن را به مکان‌های خلوت می‌بردند و آنان را با محلول خواب‌آور می‌خواباندند و زیورآلات و گوشی‌های تلفن همراه و پول آنها را سرقت می‌کردند. درست مانند قهرمانان داستان مصری معروف «ریا و سکینه» که در یک فیلم سوری به نام «گل شامی»، به بازیگری شکران مرتجی و سلافه معمار و سلوم حداد، تصویر شده‌است.
البته هر چند روسپی‌گری در سوریه قدمتی بیش از این دارد اما در طی سال‌های جنگ و سال‌های گذشته صدچندان شد و به صورت سیستماتیک درآمد و شبکه‌های گسترده‌ای تشکیل داد که زنان به اداره آن می‌پردازند. در دو ماه گذشته برای دو بار متوالی از کشف و دستگیری دو شبکه روسپی‌گری گسترده و تجارت انسان خبر داده شد. نخست یکی در خانه‌ای اجاره‌ای در دمشق بود که مدیریت آن با زنان بود و از میان این زنان دستگیر شده برخی‌ها پرونده‌های جنایی مانند تجارت مواد مخدر و سرقت داشتند و دیگری شبکه‌ای که توسط سه زن و سه مرد اداره می‌شد و دختران را با بهانه یافتن کار در کشورهای خارجی می‌فریفت و آنان را به کار روسپی‌گری وامی‌داشت.
البته بزرگترین خبر و رسوایی کشف شبکه‌ای از روسپی‌گری بود که پای برخی شخصیت‌های معروف و برخی هنرمندان در آن کشیده شد. هرچند نام برخی از شخصیت‌های معروف در این کار برده شد اما سریعاً این قضیه از محافل رسانه‌ای جمع شد و دیگر از آن خبری به میان نیامد.
برخی از حقوق‌دانان افزایش آمار جرم و جنایت در سوریه را ناشی از افزایش فقر در این کشور می‌دانند و از جمله دلایل دیگر را نظامی شدن جامعه برشمردند. انتشار گروهک‌های مسلح، هرج و مرج و دسترسی آسان به سلاح از دلایل دیگر بروز این پدیده است. آمارها حاکی از آن است که ۸۰ درصد مردم سوریه زیر خط فقر قرار دارند. البته پدیده دیگر افزایش بیماری های روانی در اثر جنگ در این کشور است.