هادی از فرستاده سازمان ملل بر طرف کردن موانع اجرای قطعنامه ۲۲۱۶ را خواستار می شود

یکی از مسلحان حوثی در حال قدم زدن در یکی از کوچه های صنعا، در اطراف  مکانی است که حمله در آن صورت گرفت – عکس از آژانس عکس خبری اروپا

یکی از مسلحان حوثی در حال قدم زدن در یکی از کوچه های صنعا، در اطراف مکانی است که حمله در آن صورت گرفت – عکس از آژانس عکس خبری اروپا

بعد از ظهر روز گذشته، و پس از حمله نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور یمن، حوثی ها نزدیک به ۱۲۰۰ زندانی، از جمله چندین محکوم به اعدام و افرادی که گمان می رود از عناصر سازمان القاعده باشند را از زندانی در تعز در جنوب کشور، که تحت کنترل آن ها بود را آزاد کردند.

برخی مسؤلان مقاومت مردمی، که با حوثی ها نبرد می کنند گفتند که شورشیان به هنگام عقب نشینی در رویارویی با پیش روی «مقاومت مردمی»، درهای زندان را باز کردند. این در حالی است که مقاومت مردمی مجددا کنترل مکان را به دست گرفتند. یک مسؤل توضیح داد: «مبارزان ما پس از آن سریعاً شروع به تعقیب زندانیان فراری کردند که در بین آن ها افراد جنایت کار و کسانی هستند که به اعدام محکوم شده اند». در همین حال خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک مسؤل محلی دیگر گفت: «گمان می شود برخی از فراریان با القاعده ارتباط داشته باشند».

در مقابل، خبرگزاری یمن (سبا)، که تحت کنترل حوثی ها است، به نقل از یک مسؤل امنیتی گفت: «مجموعه ای از عناصر القاعده و شبه نظامیان اصلاح امروز به مقر زندان مرکزی در شهر تعز حمله کرده و بیش از ۱۲۰۰ زندانی خطرناک را از زندان فراری دادند».

پیش از این روز گذشته، مقاومت مردمی مواضع جدیدی در شهر تعز را به دست گرفت و موفق شدند در جبهه الضباب (ورودی جنوبی شهر) حوثی ها و نیروهای علی عبد الله صالح رئیس جمهور سابق و هم پیمان آن ها را به بیرون برانند. مقاومت همچنین پس از درگیری های سخت بین دو طرف که چندین کشته و زخمی در صفوف حوثی ها به جای گذاشت، توانستند کنترل الحدائق الصالح و مناطق پیرامون آن را به دست بگیرند.

در زمینه سیاسی، بعد از ظهر روز گذشته، رئیس جمهور یمن با اسماعیل ولد الشیخ احمد فرستاده سازمان ملل به یمن، در ریاض دیدار کرد و اصرار داشت که موانعی که باعث عدم اجرای قطعنامه بین المللی شماره ۲۲۱۶ شده است، رفع شوند. این قطعنامه بر آتش بس و عقب نشینی حوثی ها از شهرهای تحت اشغال آن ها مبتنی است.

یک منبع آگاه یمنی به «الشرق الأوسط» گفت که حکومت یمن، از طریق فرستاده سازمان ملل پیامی به بان کی مون دبیر کل این سازمان فرستاد که شامل سرعت اجرای قطعنامه ۲۲۱۶ و سرعت بخشیدن به ورود کشتی های امداد سازمان ملل متحد، به ویژه آن هایی است که در انتظار ورود به بندر عدن هستند.