شورشیان بمبگذاری روز چهارشنبه 28 تیر را «عملیات آتشفشان دمشق» نامیدند

شورشیان بمبگذاری روز چهارشنبه ۲۸ تیر را «عملیات آتشفشان دمشق» نامیدند

ژنرال داود راجحه وزیر دفاع، آصف شوکت معاون وزیر دفاع و همسر خواهر بشار اسد امروز چهارشنبه ۲۸ تیر ماه در خونین‌ترین عملیات علیه مقامات دولتی سوریه کشته شدند. خشونت و درگیری‌ها در این کشور از ۱۶ ماه پیش اغاز شدند.

در این بمبگذاری محمد الشعار وزیر امور داخلی سوریه و ژنرال حسن تورکمانی وزیر اسبق دفاع و دستیار معاون بشار اسد هم به سختی زخمی شده و پس از مدت کوتاهی از شدت جراحات کشته شدند.

بمبگذار که شخصی از درون سازمان بوده مواد منفجره را در ساختمان امنیت ملی در دمشق و دقیقا در اتاق دیدار این وزرا کار گذاشته بود.

شایعات و گزارش های تایید نشده حکایت از آن دارند که ماهر اسد، برادر بشار اسد که عنوان فرماندهی گارد ریاست جمهوری را به عهده دارد نیز در نشست مذبور حاضر بوده است، اما هنوز خبری منتشر و تایید نشده است که وضعیت او مشخص کند.

تاکنون دو گروه اصلی مسئولیت این انفجار را به عهده گرفته‌اند. گروه «لواءالاسلام» در صفحه فیسبوک خود این گروه مسئول این بمبگذاری معرفی کرده است. «ارتش آزاد سوریه» نیز با صدور بیانیه ای مسئولیت این بمبگذاری را به عهده گرفت.

شبکه خبری المنار اعلام کرد که این بمب یک بمب کنترل از راه دور به وزن۴۰ کیلوگرم بوده است.

در حالی که بیشتر خبرگزاری‌های سراسر جهان از این بمبگذاری به عنوان حمله ای انتحاری یاد کردند، ریاض الاسعد فرمانده «ارتش آزاد سوریه» در بیانیه خود انتحاری بودن آن را رد کرد.

طی این انفجار هشام بختیار رئیس دفتر امنیت ملی به شدت زخمی شد.

از آن جایی که این بمبگذاری کاری از درون سازمان بوده؛ رژیم بشار اسد به واقع پیامی دریافت کرده است که به روشنی و وضوح آینده پر خطری را برای اسد به ترسیم می کشد. کشته شدن آصف شوکت یکی از دیگر از فاکتورهای قابل توجه در این بمبگذاری بود. شوکت به واسطه پست های خطیری که به عهده گرفته بود از جمله معاونت اداره اطلاعات ارتشف از شهرت خوبی میان مردم برخوردار نبود. کشته شدن این شخصیت رعب آور به نحوی تصویر ضدگلوله بودن رژیم را در مقابل چشم مردم به هم ریخت.

به دنبال این بمبگذاری کوفی عنان فرستاده سازمان ملل به سوریه خواستار به تعویق افتادن رای گیری سازمان ملل درباره اعمال مجازات های بین المللی علیه دولت سوریه شد. از سوی دیگر روسیه خواستار پیگیری مذاکرات برا ی حل بحران موجود شد.

وزیر خارجه روسیه سرگئی لاوروف تاکید کرد که تصویب هر گونه قطعنامه‌ای با مضمون تحت فشار قراردادن دولت سوریه در شورای امنیت سازمان ملل «به مثابه حمایت مستقیم از شورشیان است و احتمال هدایت آن کشور به سمت جنگ داخلی را بیشتر می کند.»

وی اظهار داشت که چنین تصمیم گیری هایی به افزایش کشتار در آن کشور منجر خواهد شد.

در میان تمام این اخبار چیزی که کسی به آن شک نکرد، تصمیم بشار برای ماندن در قدرت است. وی بلافاصله جانشین وزیر دفاع را انتخاب کرد. تلویزیون سوریه اعلام کرده است که ژنرال فهد جاسم فریج، رئیس ستاد مشترک ارتش، به عنوان وزیر جدید دفاع منصوب شده است.