نیروهای داعش در کنار پرچم این گروه د بر فراز تپه ای مشرف به کوبانی – عکس از خبرگزاری فرانسه

نیروهای داعش در کنار پرچم این گروه د بر فراز تپه ای مشرف به کوبانی – عکس از خبرگزاری فرانسه

یک گروه ناظر بر اوضاع روز سه شنبه اعلام کرده که نیروهای گروه داعش در طول شب به بخش جنوب غربی شهر کردنشین کوبانی سوریه وارد شده و چندین ساختمان را اشغال کرده اند تا برای حمله از دو سوی شهر موضع بگیرند.

چشم انداز سقوط این شهر در مرز ترکیه به دست نیروهای داعش که از سه هفته پیش آنرا به محاصره در آورده اند، فشارها بر ترکیه را که قوی ترین ارتش در منطقه را دارد، برای پیوستن به ائتلاف بین المللی به منظور مقابله با این گروه افزایش داده است.

از آنسوی مرز و از داخل ترکیه می توان دو پرچم گروه داعش را دید که در بخش شرقی کوبانی به اهتزاز در آمده است. دو حمله هوایی به این منطقه صورت گرفته و صدای شلیک پرانده گلوله را می توان شنید.

آسیه عبدالله یکی از مقامات بلندپایه کرد در تماس با رویترز از داخل این شهر گفته است که نیروهای داعش با سلاح های سنگین و توپ به کوبانی حمله می کنند.

وی در این تماس تلفنی گفت: «روز گذشته درگیری شدیدی رخ داد. ما برای حفظ شهر به سختی جنگیدیم. درگیری ها نه در تمام کوبانی بلکه در بعضی مناطق خاص، در حومه و به سمت مرکز شهر جریان دارد.»

گروه داعش که یکی از شاخه های القاعده محسوب می شود در روزهای اخیر به رغم اینکه مورد حملات هوایی ائتلاف به رهبری آمریکا قرار گرفته، تهاجم خود علیه شهر کردنشین کوبانی را تشدید کرده است.

این گروه قصد دارد به منظور تحکیم هلال خود در محدوده شمال عراق و سوریه کوبانی را تصرف کند.

به گفته رامی عبدالرحمان، رییس دیدبان حقوق بشر سوریه، گروهی که از طریق شبکه ای در منطقه بر این مناقشات نظارت دارد، «گروه داعش از سمت جنوب غربی پیشروی می کند. آنها وارد شهر شده و چند ساختمان را به کنترل درآورده اند.»

وی گفت: «آنها حدود ۵۰ متر از سمت جنوب غربی داخل شهر شده اند.»

حدود ۱۸۰ هزار نفر از ساکنان منطقه کوبانی در پی پیشروی داعش وارد ترکیه شده اند. همچنین یک عضو حزب اتحاد دموکراتیک کرد روز دوشنبه گفت که بیش از ۲۰۰۰ کرد از جمله تعدادی زن و کودک در پی درگیری اخیر از این شهر تخلیه شده اند.

آمریکا از ماه اوت گذشته مواضع داعش را بمباران می کرده و در ماه سپتامبر این حملات را به سوریه هم گسترش داده است. کشورهای عربی هم به این حملات در عراق و سوریه پیوسته اند، در حالی که کشورهای غربی فقط در حملات در عراق مشارکت دارند.

مقامات آمریکا روز دوشنبه اعلام کردند که با گذشت دو ماه از این حملات، ارتش آمریکا برای نخستین بار به استفاده از هلیکوپترهای آپاچی در عراق روی آورده است.

کرتیس کلوگ سرهنگ ارتش آمریکا گفت بغداد درخواست حمایت هلیکوپتری در نزدیکی فلوجه داده بود تا جنگجویان داعش از سمت غرب بغداد به عقب رانده شوند.

در این میان، ترکیه به عنوان عضو ناتو که ۵۰۰ مایل (۹۰۰ کیلومتر) مرز مشترک با سوریه دارد و از قوی ترین ارتش در منطقه برخوردار است، تاکنون از پیوستن به این حملات خودداری کرده، اگر چه شرایط کوبانی فشارها بر این کشور برای اقدام در این زمینه را افزایش داده است.

ترکیه می گوید که تمرکز حملات در سوریه باید طوری گسترش یابد که تلاش برای سرنگونی اسد را هم شامل شود. این کشور خواستار منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه است، اقدامی که مستلزم مواجهه با نیروی هوایی اسد و نیز داعش است، حرکتی که واشنگتن با آن موافقت نکرده است.

احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه در مصاحبه ای با شبکه سی ان ان گفت: «ما آماده هر کاری هستیم به شرط آنکه راهبردی روشن وجود داشته باشد و به شرط آنکه بتوانیم اطمینان یابیم که از مرز ما پس از رفتن داعش محافظت می شود.»

وی گفت: «ما این رژیم را که در مرزهایمان مردم را به سوی سوریه می کشاند، دیگر نمی خواهیم. ما سازمان های تروریستی دیگر را هم نمی خواهیم… اگر اسد با این سیاست بیرحمانه در دمشق بماند، حتی اگر داعش برود شاید سازمان رادیکال دیگری جای آن را بگیرد.»