آلودگی هوای تهران در زمستان 92 -شرق پارسی

آلودگی هوای تهران در زمستان ۹۲ -شرق پارسی

با توجه به ثابت شدن خطرات بنزین تولید داخلی ایران، شکایت رسمی از مسعود میر کاظمی وزیر نفت دولت احمدی نژاد در دادسرای کارکنان دولت این کشور به ثبت رسیده است و هم اکنون پرونده وی در حال بررسی است.

خبرگزاری دولتی ایرنا در گزارشی اعلام کرد که سه وکیل دادگستری روز یکشنبه (۱۱ خرداد) شکایت خود را از مسعود میر کاظمی (وزیر دولت دهم ایران) که هم اکنون ریاست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی را برعهده دارد، شکایت کردند.

پیمان حاج محمود عطار یکی از وکلای شاکی با اعلام این خبر گفته است که «از آقای میرکاظمی به جهت اقدام و تولید بنزین های سمی در داخل کارخانه های پتروشیمی و توزیع در سطح شهرها که موجب خسارت هنگفت مالی مادی و معنوی به کشور و مردم شده است شکایت کردیم.»

به نظر می رسد آلودگی بنزین تولید داخلی ایران که بارها در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد از سوی مقامات این کشور تکذیب شد و جان صدها ایرانی را به خطر انداخت، نه تنها در دولت روحانی تکذیب نمی شود بلکه قرار است این موضوع به طور جدی از طریق مجلس و دیوان محاسبات ایران پیگیری شود.

پیش از این نیز خبرگزاری های داخلی ایران روز پنج شنبه (۸ خرداد) خبر از ورود دیوان محاسبات ایران به موضوع بنزین های تولید پالایشگاه های داخلی خبر داده بودند.

در همین رابطه کمال پیرموذن نماینده مجلس ایران در روز چهارشنبه ۷ خرداد به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته بود که «مجلس عاملان تولید بنزین خطرناک را تحت پیگرد قانونی قرار می دهد.»

پیر موذن با تاکید بر اینکه “بنزین پتروشیمی غیر استاندارد و خطرناک است” گفت: «فراکسیون محیط زیست (مجلس) به این نتیجه رسیده که در تولید سوخت استاندارد قصور و کوتاهی شده است و مجلس با هر فرد متخلفی که دستور تولید چنین سوختی را داده است، برخورد خواهد کرد.» وی افزود: «نتیجه تحقیق و تفحص در مورد متخلفان را به تمام نمایندگان گزارش خواهیم داد و بعد از آن مراتب را در اختیار قوه قضاییه خواهیم گذاشت تا موضوع را با جدیت مورد پیگرد قانونی قرار دهند.»

این شکایت در حالی صورت گرفته است که بسیاری از کارشناسان محیط زیست ایران بعد از تولید بنزین پتروشیمی و افزایش آلودگی هوا در کلان شهرها در مورد “خطرناک” و “سرطان زا” بودن این بنزین هشدار داده بودند، اما این مسئله همواره از سوی مسوولان وقت ایران در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد تکذیب شده بود و حتی این موضوع در مجلس ایران پیگیری نشده بود.

در آن زمان بسیاری از مقامات ارشد دولت احمدی نژاد از جمله مسعود میرکاظمی وزیر نفت وقت که امروز یکی از متهمین اصلی این پرونده خوانده می شود، بارها ضمن تکذیب آلوده بودن بنزین پتروشیمی بر سلامت آن پافشاری می کردند.

مسئله آلودگی هوا و ارتباط آن با سوخت پتروشیمی در ایران موضوعی است که ذهن مسوولان و کارشناسان امر را به خود مشغول کرده است، در این میان عده ای از بنزین پتروشیمی دفاع می کنند و عده ای آنرا آلوده و سرطانزا می دانند؛ تحقیقات نشان داده بنزین های پتروشیمی دارای برخی ترکیبات آروماتیک و بنزن هستند که سرطانزا بودن آنها محرز است.

در سال ۱۳۸۸ و پس از مطرح شدن تحریم بنزین، مسوولان وقت به سراغ افزایش تولید بنزین داخلی رفتند و بسیاری از واحدهای پتروشیمی را موظف به تولید بنزین کردند؛ بنزینی که بر اساس مشاهده و البته نظر کارشناسان، فاقد استانداردهای لازم زیست محیطی و رهاوردش افزایش آلودگی هوا بود. کارشناسان محیط زیست تخمین زده اند که بنزین داخلی موجب ۸۸ درصد آلودگی هوا است.