بستگان مسافران چینی با مقام های مالزی دیدار کرده اند

بستگان مسافران چینی با مقام های مالزی دیدار کرده اند

بستگان مسافران چینی هواپیمای ناپدید شده خطوط هوایی مالزی تهدید کرده اند که اگر مقام های مالزیایی اطلاعات دقیق تری در مورد آن پرواز ارائه نکنند اعتصاب غذا خواهند کرد.

به گزارش بی بی سی فارسی، خانواده های مسافران خشم خود را در ملاقات با این خط هوایی در پکن ابراز کردند.

مدیریت مالزی در عملیات جستجو و کشف سرنخ های مربوط به سرنوشت پروازی که ده روز بعد از مفقود شدن مطلقا هیچ اثری از آن نیست، باعث انتقادهای بین المللی از مالزی شده است.

همزمان مقام های مالزی روز سه شنبه گفتند که تلاش دارند ناحیه جستجو را که اکنون مساحتی به اندازه تقریبا ۷ میلیون و ۶۸۰ هزار کیلومتر مربع را در بر می گیرد محدود کنند.

پرواز شماره ام اچ ۳۷۰ در روز هشتم مارس درحالی که ۲۳۹ سرنشین داشت مفقود شد.

هم اکنون حدود ۲۵ کشور در عملیات جستجو شرکت دارند.

در مجموع ۱۵۳ شهروند چینی در هواپیما که از کوالا لامپور به پکن می رفت بودند.

رسانه های دولتی چین هم از عملیات جستجو توسط مالزی انتقاد کرده اند.

‘نبرد سیاسی’

بعضی از بستگان مسافران چینی گفته اند که به باور آنها مقام های مالزیایی اطلاعاتی را پنهان می کنند و خواستار شفافیت بیشتر شده اند.

یک زن پس از دیدار با مقام های مالزی گفت: “ما حقیقت را می خواهیم. نگذارید مسافران قربانیان نبردی سیاسی شوند.”

احمد جوهری یحیی مدیر عامل خطوط هوایی مالزی روز دوشنبه در کنفرانسی خبری گفته بود که این شرکت هرچه در توان دارد برای خانواده ها انجام می دهد.

در همین حال در پی گمانه زنی هایی در مورد ارتباط خلبان با انور ابراهیم رهبر مخالفان مالزی، هشام الدین حسین وزیر حمل و نقل مالزی گفته است: “جستجو برای یافتن پرواز ام اچ ۳۷۰ بزرگتر از نبردهای سیاسی است.”

زهاری شاه خلبان هواپیما از حامیان انور ابراهیم سیاستمدار محبوس بود.

آقای حسین واکنش بین المللی به تلاش های جستجو را ستود و گفت که تیم های جستجو دو ناحیه وسیع در شمال و جنوب آخرین خط شناخته شده پرواز هواپیما را می گردند.

او افزود که مقام های مالزیایی هنوز معتقدند که ناپدید شدن هواپیما نتیجه “اقدام عمدی” در داخل هواپیما بوده است.

‘فقدان ارتباط تروریستی’

مالزی می گوید که هواپیما عمدا از مسیر خود منحرف شده و می تواند از آخرین موقعیت شناخته شده در تنگه مالاکا در یکی از دو قوس شمالی یا جنوبی پرواز کرده باشد.

چین پیشتر گفت که جستجوی خاکش برای یافتن هواپیما را آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری چینی شینهوا، هوانگ هویکانگ سفیر چین در مالزی هم گفت که بررسی سابقه مسافران چینی هواپیما هیچ شاهدی از ارتباط آنها با تروریسم نیافته است.

چین گفت که ۲۱ ماهواره را برای کمک به عملیات جستجو اختصاص داده است.

نیروی هوایی تایلند روز سه شنبه گفت که طی بازبینی داده های راداری نشانه هایی از پرواز رو به غرب هواپیما به سوی تنگه مالاکا بلافاصله پس از قطع تماسش با برج های مخابرات یافته است.

ارتش تایلند قبلا گفته بود که هیچ نشانه ای از هواپیما در آن زمان ثبت نکرده است.

در همین حال سازمان امنیت دریایی استرالیا (آمسا) گفت ناحیه جستجو در جنوب اقیانوس هند را براساس داده های ماهواره ای و تحلیل حرکات احتمالی هواپیما محدودتر کرده است.

با این حال این سازمان گفت که ناحیه جستجو همچنان بسیار وسیع است.

هواپیمای خطوط هوایی مالزی، کوالالامپور را در روز هشتم مارس در ساعت ۰۰:۴۰ به وقت محلی (۱۶:۴۰ گرینویچ) ترک کرد. آخرین تماس با سیستم رادیویی هواپیما (ACARS) در ساعت ۰۱:۰۷ برقرار شد.

احمد جوهری یحیی مدیر عامل این خط هوایی روز دوشنبه گفت تماس بعدی که انتظار می رفت سی دقیقه بعد انجام شود برقرار نشد.

“بسیار خوب، شب خوش” آخرین کلماتی بود که برج مخابرات از کابین خلبان شنید که تصور می شود بر زبان فریق عبدالحمید کمک خلبان جاری شده باشد. این پیام در ساعت ۰۱:۱۹ دقیقه زمانی که هواپیما آسمان مالزی را ترک می کرد مخابره شد.

هواپیما سپس در ساعت ۰۱:۲۱ از صفحه رادار برج مخابرات ناپدید شد یعنی زمانی که بر فراز دریای جنوب چین بود اما آخرین بار در ساعت ۰۲:۱۵ دقیقه توسط رادارهای نظامی بر فراز تنگه مالاکا در جایی در جهت خلاف مسیر اصلی پرواز ردیابی شد.

تماس های ماهواره ای در ساعت ۰۸:۱۱ نشان داد که هواپیما همچنان ممکن است هفت ساعت پس از ناپدید شدن در یک مسیر شمالی یا جنوبی به پرواز ادامه داده باشد.