بیش از یکصد عضو مجلس نمایندگان آمریکا با حمایت از مذاکرات هسته ای با ایران، مخالفت خود را با وضع تحریم های جدید علیه این کشور اعلام کردند.
یکصد و چهار عضو کنگره آمریکا در نامه ای خطاب به باراک اوباما رییس جمهور این کشور، از رویکرد دیپلماتیک اوباما درباره مذاکرات هسته ای ایران حمایت کردند.
این ۱۰۴ نماینده که چهار تن از آن ها از حزب جمهوری خواه و بقیه دموکرات بودند، در نامه خود از دیگر نمایندگان کنگره آمریکا خواسته اند تا تحریم های بیشتری علیه ایران وضع نکنند، چرا که وضع تحریم های جدی مذاکرات فعلی را به خطر می اندازد.
این گروه از دیگر نمایندگان آمریکا خواسته اند که به دیپلماسی در قبال ایران فرصت بدهند.
در این نامه آمده است: «اگر مصوبه ای که خطر از هم پاشیدن همبستگی بین المللی را در پی داشته باشد یا بدتر از آن، از اعتبار ما در مذاکرات پیش رو بکاهد و پیشرفت سخت به دست آمده برای دستیابی به یک توافق نهایی قابل تایید را تهدید کند، باید از آن پرهیز کرد.»
بسیاری از مقامات دولتی آمریکا با وضع هر گونه تحریم های بیشتر علیه ایران به شدت مخالفت خود را اعلام کرده اند.
جیمز کلپر مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا روز گذشته (دوازدهم فوریه) در جلسه کمیته نیروهای مسلح سنا علاوه بر اینکه با وضع تحریم های جدید علیه ایران مخالفت کرده است، اعلام کرده که این تحریم ها «می تواند بر مذاکرات جاری تاثیر منفی بگذارد.»
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در دور اول ریاست جمهوری آمریکا که در دوران وزارت خود، بارها خواستار وضع تحریم های شدید و فلج کننده علیه ایران شده بود، به تازگی در نامه ای سه صفحه ای به سناتو کارل لوین، از مواضع باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا حمایت و مخالفت خود با وضع تحریم های جدید را اعلام کرده است و در مورد مذاکرات هسته ای با ایران گفته است که تحریم های یک جانبه علیه ایران می تواند موجب شکست مذاکرات اتمی با این کشور شود.
باراک اوباما رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، نیز بارها تاکید کرده است که اگر کنگره آمریکا در مهلت شش ماه تعیین شده در توافق ژنو، قانونی برای تشدید تحریم ایران تصویب کند، آن را وتو خواهد کرد.
به نظر می رسد با پافشار دولت آمریکا و با آغاز اجرایی شدن توافق ژنو بین ایران و کشورهای ۵+۱، از تلاش های حامیان تشدید تحریم ها علیه ایران کاسته شده است.
همچنین نظر سنجی انجام شده در این کشور نشان می دهد که افکار عمومی آمریکا از توافق شش ماهه با ایران حمایت می کند.
ابراز امیدواری ظریف و لاوروف از اجرای توافق ژنو
گزارش ها حاکی از آن است که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در گفت و گوی تلفنی با همتای روس خود، سرگئی لاوروف از روند اجرای توافق ژنو ابراز امیدواری کردند.
این گفتگوی تلفنی روز چهارشنبه بیست و سوم بهمن (دوازدهم فوریه) انجام شد که دو طرف در این مکالمه تلفنی درباره موفقیت توافق ژنو و برنامه هسته ای ایران گفت و گو کردند.
بنا به گزارش وزارت امور خارجه روسیه محور این گفتگو، گام های مشترک ایران و روسیه برای اجرایی کردن توافقات صورت گرفته در ژنو و همچنین توسعه و گسترش فعالیت ها و همکاری های دو جانبه به ویژه در زمینه اقتصاد بوده است.
ایران و کشورهای ۵+۱ در سوم اذر (۲۴ نوامبر) با حضور وزرای خارجه هر هفت کشور درباره یک توافق شش ماهه برای کاهش اختلافات به اتفاق نظر رسیدند.
بر اساس توافق اولیه هسته ای ایران با گروه ۱+۵، قدرت های جهانی اعلام کردند تصویب تحریم های جدید را در زمان انجام مذاکرات مربوط به توافق جامع دراز مدت متوقف می کنند. ایران بر اساس توافق اولیه بخشی از اقدامات هسته ای خود را در ازای رفع محدود تحریم ها متوقف می کند.