ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه - رویترز

ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه -رویترز

در حالی‌که پترو پوروشنکو، رییس‌جمهوری اوکراین، می‌گوید کشورش «برای جنگی همه‌جانبه» آماده است، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه گزینه های مختلف از جمله فدرالی شدن اوکراین را مطرح می کند.

پوتین، رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه با شبکه آلمانی ای.آر.دی گزینه های مختلف دیپلماتیکی مطرح کرد و پیچیدگی وضعیت اوکراین را نه تنها به تنوع قومی و بلکه به نحوه تشکیل این کشور مرتبط دانست.

رییس جمهور روسیه پس از انتقاد از دولت اوکراین برای استفاده از زور به جای مذاکره و تحریک مخالفان در شرق اوکراین گفت: «آیا کسی می‌تواند برای این شرایط راه حلی بیابد؟ بله من معتقدم که راهی وجود دارد.»

وی در این مصاحبه گفت: «آینده چه برای اوکراین در چنته دارد؟ اوکراین کشوری بزرگ با ۴۳-۴۴ میلیون نفر جمعیت است. این کشور بزرگ اروپایی است و فرهنگی اروپایی دارد. تنها چیزی که در این میان کم است و نیاز به آن حس می شود «میهن» خوانده شدن این سرزمین از سوی همه است، همه کسانی که صرف نظر از زبانی که صحبت می کنند – مجاری، روسی، اوکراینی یا لهستانی – سرزمینی باثبات و موفق ببینند و آن را میهن بنامند. برای دستیابی به این هدف همه باید درک کنند که پتانسیل هایشان را می توانند در این سرزمین یا در سرزمینی دیگر به عرصه عمل بگذارند. به همین خاطر است که تمایل نداشتن برخی نیروهای سیاسی در اوکراین برای را شنیدن امکان فدرالیسم در این کشور را نمی فهمم.»

حرف هایی می شنویم از این جا و آن جا که فدرالیسم را زیر سوال می برند اما خواستار تمرکززدایی هستند. این ها همه بازی با کلمات است. مهم آن است که بفمیم این مفاهیم چه معنی دارند: تمرکززدایی، فدرالیسم، منطقه ای کردن. شما می توانید ده دوازده تا واژه دیگر هم بسازید. مردمی که در این سرزمین زندگی می کنند باید به حقوق خود آشنا باشند، بتوانند درباره امور اصلی زندگی خود تصمیم بگیرند.

پوتین در این گفت‌وگو گفت که روسیه قطعا می‌خواهد بحران اوکراین خاتمه یابد و همچنین این کشور رابطه‌ای طبیعی و بی‌تنش با قدرت‌های غربی داشته باشد.

رییس‌جمهوری روسیه تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور را مضر برای اقتصاد جهان و روابط میان این کشور و اتحادیه اروپا خوانده است.

پوتین در جواب این سئوال که آیا روسیه خیال دارد سه میلیارد دلار طلب‌اش از اوکراین را زودهنگام دریافت کند یا خیر می‌گوید که روسیه چنین تصمیمی ندارد و نمی‌خواهد وضعیت اوکراین را از آن‌چه هست بدتر کند.

روسیه دسامبر سال گذشته و پیش از سقوط ویکتور یانکوویچ، سه میلیارد دلار وام به شکل خرید اوراق قرضه اروپا در اختیار اوکراین گذاشته بود.

وزیران خارجه اتحادیه اروپا، روز دوشنبه تحت فشارهای تازه برای افزایش تحریم‌ها علیه مسکو، برای گفت‌وگو و رایزنی گرد هم می‌آیند. این نشست پس از آن برگزار می‌شود که سران کشورهای غربی در جریان گردهمایی گروه ۲۰ در استرالیا، از ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، انتقاد کرده و سیاست مسکو در اوکراین را «غیر قابل قبول» عنوان کردند. غرب، مسکو را به افزایش فشارها تهدید کرده است.

پوتین، نیز از سوی دیگر از اعضای گروه ۲۰ که آن کشور را تحریم کرده‌اند، انتقاد کرد و گفت تحریم‌ها ناقض اصول گروه ۲۰ و قوانین بین‌المللی است. دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، می‌گوید غرب، اگر لازم باشد، برای سال‌ها به فشارهای خود علیه روسیه ادامه می‌دهد. او پوتین را «قلدر» توصیف کرده است.

غرب، روسیه را متهم به دخالت در بحران‌های شرق اوکراین، جایی که جدایی‌طلبان هوادار مسکو کنترل بخش‌هایی را در دست دارند، کرده است.

روسیه این اتهام‌ها را رد می‌کند.