هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران با تاکید براینکه خاطره حذف شعارمرگ برآمریکا مربوط به سالها قبل است، گفت: “مسئول سایت (سایت هاشمی) بدون هماهنگی آن را منتشرکرد که اقدامی نادرست بود.
در روزهای اخیر انتشار خاطرات و صحبت های قدیمی هاشمی رفسنجانی درباره شعار مرگ بر آمریکا با واکنش های و انتقادهای مختلفی به ویژه از سوی جناح محافظه کار و تندرو در ایران روبرو شده است. از اینرو هاشمی در پاسخ به این واکنش ها انتشار خاطره قدیمی درباره شعار مرگ بر آمریکا روی وبسایت رسمی مجمع تشخیص مصلحت را اقدامی نادرست و بدون هماهنگی دانست.
چندی پیش وبسایت رسمی آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز در این باره با مرور صحبت های هاشمی رفسنجانی در سال ۲۰۰۷ میلادی (۱۳۸۶ شمسی) به نقل از وی نوشت: “امام خمینی با حذف شعار “مرگ بر آمریکا” موافق بودند و واکنشهای تند بعدی و جوسازیهای بعمل آمده در این زمینه تاکید میکند که در آن دوران “موافق نبودیم که در مجامع عمومی مرگ کسی را شعار دهیم. مثلاً در اجتماعات ما «مرگ بر بنی صدر» شعار داغ مردم بود که در نماز جمعه خواهش کردم که نگویند. «مرگ بر بازرگان» بود که خواهش کردم نگویند. «مرگ بر شوروی» بود که گفتم الان با شوروی مشکل آنچنانی نداریم. درباره آمریکا هم گفته بودم. من ذاتاً با حرفهای تند و فحاشیها مخالفم و آنها را مفید نمیدانم.”
یکی از واکنش های تند و غیر مستقیم به انتشار و نقل مجدد خاطره هاشمی از آیت الله خمینی درباره شعار «مرگ بر آمریکا» را می توان اظهارات محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه انقلاب اسلامی ایران در روز یکشنبه ۲۱ مهر در جمع اعضای بسیج دانست که این اقدام را فریبکارانه خواند و گفت: “افرادی که در مسیر ایجاد انحراف در بیانات امام راحل هستند و ادعا می کنند که حضرت امام موافق تعطیلی شعار مرگ بر آمریکا بودند، مردم دست آن ها را خوانده اند و فریب فضاسازی های آنان را به نفع دشمن نخواهند خورد.”
پس از سفر حسن روحانی رییس جمهور ایران به نیویورک و مکالمه تلفنی وی با بارک اوباما رییس جمهور آمریکا، بحث درباره برقراری روابط یا دستکم بهبود روابط بین ایران و آمریکا توجه همه رسانه های جهان را به خود جلب کرده و در ایران هم این مسئله با حمایت ها و مخالفت های جدی روبرو شده است.
در حالی که هنوز عملا هیچ تحول ملموسی در روابط دوکشور رخ نداده است، بسیاری مردم، رسانه ها و همینطور مقامات ایران این موضوع را به شوخی و جدی مورد بحث قرار می دهند و در این بحث ها اظهار نظرهای مختلفی در مورد شعار «مرگ بر آمریکا» که در ازسال های نخستین انقلاب به یکی از شعارهای اصلی مردم ایران در راهپیمایی ها تبدیل شده، مطرح می شود