سرویس های اطلاعاتی بین المللی که در لیبی فعال هستند آن را تبلیغ می کنند… سهم عمده آن برای «داعش»
منابع امنیتی در پایتخت لیبی فاش کردند، نزدیک به ۲۰ تن از رهبران شبه نظامیان طرابلس، مالک حدود ۵۰ سیستم جاسوسی و نظارتی هستند. منابع گفتند که دلالانی مرتبط با سرویس های اطلاعاتی بین المللی در لیبی کار می کنند، که مسؤل ترویج برای جذب این گونه تجهیزات، به خصوص از اروپا هستند و سهم عمده آن برای سازمان داعش در شهرهای طرابلس و سرت می رود.
«الشرق الأوسط» در تحقیقاتی از داخل شهر، آگاه شد که «هوس» بسیاری از جنگ سالاران برای دستیابی به دستگاه های کنترل و جاسوسی، به منظور استفاده بر ضد دوستان و دشمنان را نشان می دهد.
استراق سمع در جلسات و همایش ها، منجر به اختلافات و درگیری های تلافی جویانه ای میان فروشندگان اسلحه و قاچاقچیان در زمینه مهاجرت غیر قانونی شد که دهها نفر قربانی آن شدند.
آمار موجود در تحقیقات تنها سه ماه گذشته را پوشش داد، و سایر سیستم های جاسوسی که سازمان داعش در شهر سرت به دست آورد را شامل نمی شود. تحقیقات نشان می دهد که مهندسان نظامی از یک کشور مسلمان، دو هفته پیش یک سیستم کامل جاسوسی را به سود «داعش»، در داخل «دفتر دادگاه مشروع» در مرکز شهر، مقر این سازمان تروریستی، نصب و راه اندازی کردند.
اوراق این تحقیقات می افزاید، آخرین کسی که یک «واحد کنترل برای جاسوسی» خریداری کرد، یکی از رهبران سابق در پارلمان لیبی بود، که قیمت آن بیش از نیم میلیون دلار شد، و او دو هفته پیش از یکی از مسؤلان شرکت مخابرات لیبی کمک خواست تا دستگاه را در محل استراحتش در شهرک زواره در غرب طرابلس نصب و راه اندازی کند، و برخی از اطرافیان او برای استفاده از دستگاه آموزش دیدند.