گزارش نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی ایران، مدیریت پیشین این سازمان و سعید مرتضوی را به فساد و تخلفات گسترده مالی متهم میسازد که بالغ بر دهها هزار میلیارد تومان میشود.
به گزارش رادیو فردا، این گزارشها همچنین بابک زنجانی، تاجر میلیاردر نزدیک به محمود احمدینژاد، را متهم میکند که با حمایت دولت پیشین، بخشی از کارخانجات شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی، شستا، با ارزشی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان را به یکسوم قیمت و با پرداخت مبلغ ۱۷ هزار میلیارد تومان خریداری کرده که آن هم با چک تضمینی بوده است.
بر اساس گزارش روز سهشنبه، ۱۲ آذر، خبرگزاریهای تسنیم و دانشجویان ایران، ایسنا، نادر قاضیپور، عضو هیئت تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی، با افشای ماجرای واگذاری این کارخانهها به بابک زنجانی گفت که سعید مرتضوی ادعا میکند دولت محمود احمدینژاد این قرارداد را به او تحمیل کرده است.
به گفته آقای قاضیپور، «این اقدام با تفاهمنامهای غیرمحرمانه صورت گرفته است که هم آقای زنجانی و هم سعید مرتضوی آن را امضا کردهاند. ضمن این که ضمانت این تفاهمنامه هم به پول رایج کشور ما و هم ین ژاپن موجود است».
روزنامه شرق نیز در گزارشی که امروز، چهارشنبه، ۱۳ آذر، منتشر شد به نتایج کار هیئت تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی میپردازد و مینویسد که در بخشی از گزارش ۸۴ صفحهای این هیئت به قراردادهای این سازمان با شرکت سورینت قشم با مدیریت بابک زنجانی اشاره شده است، از جمله تفاهمنامهای که ۲۷ آذر سال ۱۳۹۱ منعقد شد.
شرق مینویسد، مطابق این تفاهمنامه مقرر شده بود تا سقف چهار میلیارد یورو، معادل ین ژاپن، ۱۳۸ شرکت متعلق به سازمان تامیناجتماعی به شرکت سورینت قشم واگذار شود، اما هیئت تحقیق و تفحص اشکالها و نواقصی بر نحوه عقد این تفاهمنامه وارد دانسته، به طوری که عنوان میکند این قرارداد «از درجه اعتبار ساقط است».
به نظر میرسد تفاهمنامهای که شرق به آن اشاره میکند، همان موضوع مورد اعتراض نادر قاضیپور باشد.
پاداشهای هیئت مدیره و مدیران به خود
اما بخشی از گزارش تحقیق تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان تامین اجتماعی به موضوع پاداشهای هنگفتی اختصاص داده شده که در مدیریت پیشین این سازمان رواج داشت.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علیرضا محجوب، رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان اجتماعی، روز سهشنبه اظهار داشت، اعضای هیئت امنای این سازمان تصویب کردهاند که مبلغ ۶ میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان به حدود ۵۰ نفر پرداخت شود که این نفرات محدود به اعضای هیئت امنا و مدیران ارشد سازمان میشود.
به گفته آقای محجوب، محاسبات انجام شده نشان میدهد که تنها به یک نفر از این مدیران مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
در روزهای گذشته خبرگزاری مجلس شورای اسلامی، خانه ملت، گزارشی از پاداشهای صدها میلیون تومانی به مدیران تامین اجتماعی منتشر کرد که پیشدرآمدی بر گزارش هیئت تحقیق و تفحص از این سازمان بود.
این خبرگزاری جدولی از درآمد ۱۶ مدیر ارشد سازمان تامین اجتماعی را با حروف اختصاری نام و نام خانوادگی آنها منتشر ساخت که نشان میداد تنها در شش ماه نخست سال جاری برخی از مدیران حدود ۹۰ میلیون تومان پاداش گرفتهاند.
اکنون نیز هیئت تحقیق و تفحص مجلس اطلاعاتی دیگر از نحوه پرداخت پاداش در سازمان تامین اجتماعی ارائه میدهد، چنان چه نادر قاضیپور میگوید: «متاسفانه هیئت مدیره صندوق تامین اجتماعی پولهای هنگفتی را بابت پاداش بین خودشان به یکدیگر پرداخت کردند.»
به گفته آقای قاضیپور، «یک معاونت به معاونت دیگر هدیه داده است و به این شکل در یک روز سه پاداش به یکدیگر در هیئت مدیره تامین اجتماعی پرداخت کردهاند که تمامی اینها با پول بیتالمال و با ارقام بالا بوده است».
هدیههای اختصاصی به مسئولان دولت
گزارش هیئت تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی همچنین نشان میدهد که این سازمان هدیههای اختصاصی بسیاری نیز به مسئولان دولت محمود احمدینژاد داده است که از جمله آنها میتوان به محمدرضا رحیمی، معاون اول دولت، اشاره کرد.
این گزارش بیان میکند که ۵۰ میلیون تومان کارت هدیه اختصاصی به آقای رحیمی داده شده که دلیل آن «مساعدت به ایتام و هزینه درمان مراجعین با اولویت بیمهشدگان تامین اجتماعی» عنوان شده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، موارد دیگری از این هدایا را نام میبرد که در یک مورد به عبدالرضا شیخالاسلامی، معاون وقت اجتماعی رئیس جمهوری، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
۱۰ میلیون تومان بن فروشگاه رفاه به محمودرضا امینی، مدیرعامل خبرگزاری محافظهکار موج، ۱۰۰ میلیون تومان هدیه به محمد عباسی، سرپرست وقت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۱۰ میلیون تومان کارت هدیه به مجید امیدی شهرکی، مدیرعامل وقت خبرگزاری ایرنا و ۱۰ میلیون تومان کارت هدیه به سعیدی، مدیرمسئول روزنامه آرمان، از دیگر مواردی است که خبرگزاری ایرنا به آنها اشاره میکند.
گزارش هیئت تحقیق و تفحص مجلس از سازمان اجتماعی واکنش نایب رئیس اول مجلس را در پی داشته است که ریاست جلسه روز چهارشنبه را بر عهده داشته است.
محمدحسن ابوترابیفرد تاکید کرده است که متخلفان تامین اجتماعی با تصمیم هیئت رئیسه مجلس به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.