
در پی تحریم های غرب، نفت ایران در یکی دو سال گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافته است
بر اساس پیشنهاد بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران، این کشور سازمان جدیدی را برای فروش نفت خام، میعانات گازی، محصولات پتروشیمی، فرآوردههای نفتی و گاز مایع تاسیس می کند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سید حمید حسینی، یکی از اعضای اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی، گاز و پتروشیمی، با اشاره به پیشنهاد تاسیس سازمان ویژه برای صادرات نفت خام کشور گفت: با توجه به شرایط موجود باید برای فروش نفت راهکارهای جدید ارائه شود و اصلاحاتی در روشهای قدیمی صورت گیرد.
وی گفت: سازمان ویژه فروش نفت و محصولات نفتی فعالیتی متفاوت با مدیریت امور بینالملل شرکت ملی نفت خواهد داشت و سازوکارهایی که این سازمان برای فروش به کار خواهد گرفت با شرکت ملی نفت متفاوت خواهد بود.
این عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی، گاز و پتروشیمی تاکید کرد: طبق وعده وزیر نفت تلاش میشود در این سازمان از تمام ظرفیتهای کشور استفاده شود تا اینگونه منافع ملی تامین شود.
حسینی در مورد زمان تاسیس سازمان ویژه فروش نفت خام و محصولات نفتی گفت: باید زیرساختهای لازم برای این کار آماده شود، البته وزیر نفت از همان ابتدای ورود به این وزارتخانه اقداماتی در این زمینه انجام داده است اما مشخص نیست چه زمانی سازمان ویژه فروش نفت به طور رسمی تاسیس شود.
وی در پایان تاکید کرد: سازمان ویژه فروش نفت باید برخلاف باقی نهادها انعطاف و چابکی بیشتری در زمینهی فروش نفت خام و محصولات نفتی کشور داشته باشد.
به گزارش ایسنا، در برنامهای که بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جدید ایران به مجلس ارائه کرده بود به بازآرایی و به تصویب رساندن سازمانی ویژه برای مدیریت عملیات صادرات نفت، فرآوردههای نفتی و پتروشیمی متناسب با شرایط کنونی اشاره شده بود.
تحریم های نفتی یکی از مهم ترین ابزارهای غرب به منظور فشار بر ایران به علت برنامه هسته ای این کشور بوده است.
بر اساس آمار منابع مختلف، در پی این تحریمها و کم شدن خرید نفت از ایران صادرات نفت این کشور در ماه مارس ۲۰۱۲ به زیر ۲ میلیون بشکه در روز رسید. این در حالی است که صادرات نفت ایران در سالهای قبل از آن عموما بیش از سه میلیون بشکه در روز بوده است.
در همین راستا، مجلس نمایندگان آمریکا، در آخر ژوئیه امسال، طرح تشدید تحریم نفتی ایران را تصویب کرد. این مصوبه دولت آمریکا را ملزم می کند تا به کشورهای خریدار نفت ایران فشار بیاورد تا در یک سال واردات خود از ایران را باز هم کاهش دهند. در صورت عملی شدن این تحریم، صادرات نفت ایران به صفر می رسد. این طرح برای اجرایی شدن باید در پاییز به تصویب مجلس سنا برسد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته افزایش تحریمها جز اینکه موضوع هسته ای ایران را پیچیده تر کند، هیچ ثمر دیگری ندارد.