رسانه های ترکیه خبر دادند، شب گذشته در تازه ترین دور پاکسازی اداری ۵۰۰ نیروی پلیس دیگر ترکیه از کار برکنار شدند.
این برکناریها، در ادامه تحولات در پرونده فساد در دولت ترکیه است. در جریان تحقیقات این پرونده به دستور رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه تا کنون شماری از وزرای کابینه او استعفا دادند یا نزدیکان برخی از آنان دستگیر شدند.
افشای فساد مالی در ترکیه به تغییراتی در کابینه دولت منجر شد که در پی آن وزیر کشور وقت معمر گولر از سمت خود استعفا داد و افکان علا به عنوان وزیر کشور جدید این کشور این سمت را به عهده گرفت. علا روز ۲۵ دسامبر سال ۲۰۱۳ به سمت وزارت کشور انتصاب شد.
گفته می شود به دنبال انتصاب علا روند عزل و نصب دوباره نیروهای پلیس در واحدها و یگان های دیگر سرعت گرفته است.
علا در اولین عزل های که انجام داد، سه معاون رییس پلیس آنکار را برکنار کرد. این افراد به تازگی به این سمت منصوب شده بودند.
عزل ۵۰۰ نیروی پلیس دیگر در از اداره پلیس ملی این کشور از آن جایی حایز اهمیت است که بسیاری از آن ها مشغول خدمت در اداره مبارزه با قاچاق و جرایم سازمانیافته بودند.
در راستای اخراج های شب گذشته، شش معاون رییس پلیس آنکارا نیز از سمت هایشان عزل شدند. از آن جایی که این نیروها بدون اطلاع قبلی و بدون توضیح برکنار شدند، شمار بسیاری از این نیروهای پلیس به شبکه اینترانت اداره پلیس مراجعه کردند که حجم بالای ترافیک اینترانت، این شبکه را از کار انداخت.
کودتای گولن یا فساد پلیس؟
رسانههای ترکیه روز هفتم ژانویه خبر داده بودند دولت این کشور شب گذشته ۳۵۰ افسر پلیس در آنکارا، پایتخت این کشور برکنار کرده بود.
به گزارش خبرگزاری دوگان ترکیه، افسران برکنار شده یا با سمت پلیس راهنمایی و رانندگی در واحدهای دیگر دوباره استخدام شدند یا به واحدهایی در حاشیه آنکارا منتقل شدند.
اردوغان مدعی شده بود که هدف یک توطئه قرار گرفته و به دنبال آغاز تحقیقات قضایی درباره این پرونده که در آغاز دستیاران ارشد وی را هدف قرار داده بود، صدها نیروی پلیس و افسر ارشد را اخراج کرد.
تعدادی از بازرگانان و مقامات نزدیک به اردوغان نیز در جریان این تحقیقات بازداشت شدهاند.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که تحقیقات در مورد فساد در دولت ترکیه در واقع درگیری میان حزب حاکم عدالت و توسعه و فتح الله گولن، شخصیت مذهبی پرنفوذ ترکیه است که در تبعید خودخواسته در آمریکا زندگی میکند. گولن از سال ۱۹۹۹ مقیم آمریکا شده است.
طرفداران اردوغان مدعی شدند حامیان گولن پشت این “توطئه” هستند. گولن این ادعا را رد می کند.
یک منبع آگاه به الشرق الاوسط گفت اردوغان در حال آماده شدن برای “جنگ مصمم” با گولن است و جلسه های طولانی با دستیارانش و اعضای رهبران ارتش برگزار کرده تا گام های بعدی را حساب شده بردارد.
این منبع خبری ادامه داد: “اردوغان می خواهد راه حلی برای این مشکل پیدا کند. اردوغان یا باید طرفداران گولن را از سمت هایشان برکنار کند یا خودش باید از سمتش کناره گیری کند.”
گفته شده که به جای نیروهای اخراجی پلیس، افسرانی از خارج آنکارا به جای این افراد منصوب شدهاند.