رییس جمهوری با تاکید بر ضرورت مبارزه با فساد به ویژه در حوزه نفت و گاز گفت: هر اقدامی که در عرصه نفت و گاز کشور توسط بخش دولتی و خصوصی انجام می شود باید در چهارچوب رقابت دقیق، کارآمدی و کارایی باشد و از رانت خواری و ویژه خواری جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی پیش از ظهر امروز (دوشنبه) پس از دیدار سر زده از وزارت نفت در جلسه ای با وزیر، معاونین و مدیران ارشد وزارت نفت از تلاش های دلسوزانه همه کسانی که در مقاطع مختلف برای حرکت و استقلال در صنعت نفت، اقدامات مهمی انجام داده اند و همچنین به طور ویژه از همه کسانی که در دوران دفاع مقدس برای حفظ و حراست از پالایشگاه های کشور فداکاری کردند، تقدیر کرد.
وی همچنین یاد و خاطره همه شهیدان این عرصه به ویژه شهید تندگویان را گرامی داشت.
رییس جمهوری با بیان این که حضور سرزده در وزارتخانه ها و گفتگو با مدیران و مسوولان آن، یکی از برنامه های دولت تدبیر و امید است، تاکید کرد یکی از دلایل حضور در وزارت نفت به خاطر تلاش های فراوان مسوولان و کارکنان این وزارتخانه به ویژه در زمستان امسال بود.
روحانی افزود: اگر خللی در زمینه گاز رسانی به مردم در آن ایام وارد شده بود، موجب بوجود آمدن مشکلات بیشتری برای مردم می شد.
نفت همچنان مهم ترین و بالاترین صنعت در کشور است
رییس قوه مجریه، اهمیت صنعت نفت در کشور را از دیگر دلایل حضور خود در جمع مدیران و مسوولان وزارت نفت عنوان کرد و افزود: این درست است که باید اتکاء خود را از نفت برداشته و از شرایط تک محصولی خارج شویم، اما نفت همچنان به عنوان مهم ترین و بالاترین صنعت در کشور قابل ملاحظه است.
روحانی خاطرنشان کرد: این که امروز قدرت های بزرگ به این منطقه چشم دوخته اند به این دلیل است که بخش عمده ای از انرژی جهان در این منطقه قرار داشته و اتکای انرژی در آینده هم به این منطقه خواهد بود.
وی با یادآوری این که منطقه خلیج فارس و انرژی موجود در این منطقه بسیار حائز اهمیت است، یادآور شد: ایران با وجود تبلیغات و گفتارهای غلط، بزرگ ترین قدرت منطقه است و تاریخ ، تمدن، نیروی انسانی، موقعیت ژئوپلیتیک و حساسیت کشور ما باعث شده تا جایگاه مهم و ویژه ای داشته باشیم.
وی ادامه داد: چگونگی استفاده از این جایگاه به نحوی که به عزت و بزرگی ما لطمه وارد نشده و بتوانیم از آن در تعامل با دنیا استفاده کنیم، موضوع بسیار مهمی است.
ظرفیت بالای تولید نفت، ظرفیت تعامل ما با دنیا را افزایش می دهد
رییس جمهوری با بیان این که امروز برای رسیدن به رشد و پیشرفت می بایست با اتکا به سرمایه ملی، تعامل سازنده با دنیا اتفاق بیافتد، اظهار داشت: اینکه باید ظرفیت تولید نفت در کشور را افزایش دهیم، مهم است؛ چرا که این ظرفیت در حقیقت قدرت ایران است و در صورت داشتن این قدرت جایگاه ما در جهان ارتقا یافته و ظرفیت تعامل ما با دنیا افزایش خواهد یافت.
روحانی با تاکید بر این که باید از نفت به عنوان قدرت ملی در تعامل عزتمندانه ، سازنده و غیرمنفعلانه با دنیا استفاده کنیم، تصریح کرد: نفت همچنان اهمیت خود را برای سالیان طولانی حفظ خواهد کرد.
وی با تاکید بر اهمیت نقش نیروی انسانی و مدیران لایق در استفاده صحیح و بهینه از منابع کشور گفت: باید مراکز علمی و آموزشی در کشور تقویت شوند؛ چرا که همه کسانی که امروز در این زمینه درس می خوانند و لایق هستند سرمایه های اصلی کشور به شمار می روند.
وی یادآور شد: در کنار تربیت نیروی انسانی متخصص باید برای صیانت و استخراج نفت، تکنولوژی را هم وارد کنیم؛ چرا که امروزه استحصال صیانتی و استخراجی بدون فناوری امکان پذیر نیست و بهینه سازی فناوری در راستای صیانت از نفت است.
باید از رانت خواری و ویژه خواری جلوگیری کنیم
رییس قوه مجریه در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت مبارزه با فساد به ویژه در حوزه نفت و گاز خاطرنشان کرد: ما می خواهیم هر کاری که در نفت و گاز کشور چه توسط بخش خصوصی و چه دولتی انجام می شود در چهارچوب رقابت دقیق، کارآمدی و کارایی قرار دهیم و از رانت خواری و ویژه خواری جلوگیری کنیم.
روحانی افزود: مردم از دولت انتظار دارند و ما باید واقعیت را برای آنها بازگو کنیم و مسیر را برای آینده پیش پای همه بگذاریم.
رییس دولت یازدهم تصریح کرد: رشد اقتصادی هرگز با فساد انجام می شود و باید تلاش شود تا اموال بیت المال که از خزانه رفته بازپس گرفته شود.
وی همچنین از مسوولان وزارت نفت خواست تا هر منطقه ای که قرار است در آن توسعه نفت و گاز انجام شود به نحوی در چهارچوب قانون بهبود زندگی مردم آن منطقه نیز مورد نظر قرار گیرد تا خدای ناکرده دود توسعه به چشم مردم نرود.
وی گفت: ما باید تعامل با دنیا را تسهیل کنیم چرا که امروز فقط ایران تنها دارنده نفت و گاز در دنیا نیست و این تعامل در دنیا همواره بر اساس منافع مشترک است.
رییس جمهوری همچنین گفت: ما باید کاری کنیم تا ضمن ایجاد جاذبه برای جذب سرمایه گذاری ها حداکثر استفاده در راستای منافع ملی خود را به دست آوریم.
روحانی با اشاره به دیدار با مدیران شرکت های بزرگ نفتی در حاشیه اجلاس داووس تاکید کرد: بنا شد ساختار و مدل جدیدی را طراحی و ارایه کنیم تا با این ساختار جدید بتوانیم رقابتی با دیگران داشته و نفت با بازدهی بالا و صیانتی تر تولید کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت بهره برداری از منابع مشترک نفتی و گازی ایران با کشورهای همسایه اظهارداشت: عدم استفاده از این منابع به هیچ وجه قابل تحمل نیست چرا که این امانتی است متعلق به مردم که در اختیار ما قرار دارد و بسیار مهم است که بتوانیم امانتدار خوبی باشیم.
رییس قوه مجریه تصریح کرد: مهم ترین مساله برای حفظ امانت کشور و مردم استفاده حداکثری از میادین مشترک نفتی و گازی است و در این مسیر نباید از هیچ تلاشی فروگذار کرد.
روحانی با بیان این که باید به آینده کاملا امیدوار باشیم و هیچ دغدغه ای در مسیر تلاش ما وجود نداشته باشد، گفت: من امروز به آینده بیش از گذشته امیدوارم و تردید ندارم که مشکلات را حل خواهیم کرد.
روحانی تاکید کرد باید در مسیر حل مشکلات اراده های قوی داشت و به خدا تکیه کرد و به برخی حرف های بیهوده اهمیت نداد.
وی یادآور شد: البته انتقاد حق همه است اما غیر از آن را باید تحمل کنیم و بدانیم هر مقدار صبر و تحمل ما بیشتر باشد در نزد خداوند اجر بیشتری خواهیم داشت.