عکس از ایسنا

عکس از ایسنا

یکی از مقامات وزارت کشور ایران گفته است که حدود ۹۵۰ هزار افغان و عراقی به عنوان پناهنده در ایران به سر می برند.

عزیز کاظمی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران روز پنج شنبه در مصاحبه مطبوعاتی با اشاره به اینکه ۱۲۰ هزار نفر دانش آموز افغان، ۱۱ هزار نفر دانشجو، ۱۵ هزار نفر دانشجوی فارغ التحصیل و ۲۲۰ نفر از اقشار آسیب پذیر افغان تحت پوشش بیمه درمانی هستند، نتیجه گیری کرد که وضعیت پناهندگان در جمهوری اسلامی مطلوب است.

وی افزود: ۹۵ درصد از پناهندگان در کنار مردم همانند آنها از امکانات بهداشتی، آموزشی و از سایر خدماتی که مردم ما استفاده می‌کنند برخوردارند.

این مقام وزارت کشور ایران همچنین گفته است که برآورد می شود حدود ۸۰۰ هزار اتباع افغانی غیرمجاز در ایران حضور داشته باشند و اتباع غیرمجاز سایر کشورها نیز آمار نادری دارند.

جمهوری اسلامی ایران در سالهای گذشته پذیرای شمار زیادی از مهاجران و پناهندگان به ویژه از افغانستان و تاحدودی از عراق بوده است.

همچنین در سال های اخیر، جرائم بعضی اتباع خارجی و از سوی دیگر فشارهای اقتصادی، موجب موارد متعدد درگیری بین اتباع ایرانی و افغان و واکنش های مردمی در بعضی شهرستان ها شده است.

وزارت کشور ایران اجرای طرح ساماندهی اتباع بیگانه غیرمجاز را که به نظر می‌رسد بیشتر بر ساماندهی شهروندان افغانستان در ایران متمرکز بوده است، از سال ۱۳۸۹ و با ثبت‌نام و پالایش اطلاعات مربوط به شهروندان غیرمجاز افغانستان در این کشور آغاز کرد.

بازگشت آن دسته از اتباع افغانستان که در گریز از شرایط ناآرام این کشور در سال‌های گذشته به ایران مهاجرت کرده‌اند، از مسائل بحث‌برانگیز در در سال های اخیر بوده است.

ایران اعلام کرده است که با پایان جنگ و برقراری ثبات در افغانستان، انتظار دارد این پناهجویان به کشورشان بازگردند.

این مقام وزارت کشور ایران روز پنج شنبه در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که در پی تحولات اخیر در عراق، کشورش شاهد افزایش متقاضیان پناهندگی از عراق نبوده است.

وی با تاکید بر اینکه پناهندگی امری کاملا بشردوستانه و نه سیاسی است، تاکید کرد: ما این کار بشردوستانه را با کار دیگری گره نمی‌زنیم، اما در مواردی مشاهده می‌کنیم که کارهای سیاسی به این کارهای بشردوستانه گره مضاعفی زده می‌شود که خوب نیست و من متاسفم از چنین اتفاقی در دنیای امروز می‌افتد.