پرچم‌های اتحادیه اروپا بیرون مقر اصلی این اتحادیه

پرچم‌های اتحادیه اروپا بیرون مقر اصلی این اتحادیه

کارشناسان اتحادیه اروپا بر اساس توافق اولیه مقامات سیاسی در مورد تحریم نفت ایران و پس از بررسی اعتراضات یونان ، ایتالیا و اسپانیا به زیان های اقتصادی ناشی از این تحریم مساله اجرای طرح را بررسی می کنند.

کمیته فنی اتحادیه اروپا در شرایطی شیوه تحریم واردات نفت از ایران را بررسی می کند که اطمینان کافی برای عرضه نفت جایگزین وجود دارد و در صورت توقف صادرات نفت ایران به آسانی می توان این نیاز را جبران کرد.

به نظر می آید موافقت اولیه با تحریم نفت ایران کافی نیست زیرا یونان که از بحران مالی سختی رنج می برد نفت ایران را با تسهیلات فراوان و در چند مرحله پرداخت می کند و کارشناسان در حال حاضر مساله جبران این نیاز با امکانات مشابه را بررسی می کنند.

همچنین اسپانیا شرایط مالی مشابهی دارد و ایتالیا نیز به دنبال تامین منافع خویش به ویژه ادامه فعالیت شرکت نفتی ” انی ” است.

با این حال به نظر می رسد کشورهای اتحادیه اروپا در پایان قطعنامه تحریم نفت ایران را به تصویب خواهند رساند.

اطلاعات وارده حاکی است در صورت تصویب طرح در نشست روز دوشنبه اجرای آن از نیمه سال جاری آغاز خواهد شد اما تحریم واردات مواد پتروشیمی از ایران از ماه مارس اجرا می شود.

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی در اتحادیه اروپا تاکنون هیچ پاسخ رسمی در مورد مذاکرات اتمی از سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی دریافت نکرده است. مشاورات غیرمستقیم از طریق احمد داوود اوغلو وزیر خارجه ترکیه بین طرفین برقرار است.

شاهزاده ترکی الفیصل

شاهزاده ترکی الفیصل

از سوی دیگر شاهزاده ترکی الفیصل نیز با اشاره به تهدید ایران به بستن تنگه هرمز تاکید کرد افزایش تنش در منطقه ممکن است با عواقب غیرقابل پیش بینی همراه باشد.

رئیس مرکز پژوهش ها و مطالعات اسلامی ملک فیصل که در کنفرانس ” امنیت ملی و منطقه ای در کشورهای شورای همکاری ” در ریاض سخن می گفت با اشاره به تنش اخیر در مورد تنگه هرمز گفت : ” همه ما اظهارات متکبرانه در مورد بستن تنگه هرمز و تعرض به کشورهای همسایه را از زبان رهبران ایران شنیدیم. این اقدام باعث افزایش تنش در منطقه می شود و ممکن است با ماجراجویی های غیرقابل پیش بینی همراه شود.”

ایران در مانور دریایی اخیر اعلام کرده بود در صورت تحریم نفت این کشور تنگه هرمز را که بیش از ۴۰% از نفت جهانی از آن عبور می کند به روی کشتی ها خواهد بست.

این اظهارات با عکس العمل های شدید همراه بود و آمریکا در آخرین واکنش پیامی برای آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی فرستاد و به وی تاکید کرد بستن تنگه هرمز بی پاسخ نخواهد ماند.
شاهزاده ترکی الفیصل گفت : ” ما در مساله اتمی بین ایران و جامعه جهانی بی طرف هستیم اما تهدید امنیت و منافعمان ما را مجبور می سازد همه گزینه ها را برای دفاع از وطن و امنیت منطقه ای خود به کار گیریم.”

رئیس سابق سازمان امنیت سعودی افزود : ” اگر ما قطعنامه های سازمان ملل را اجرا می کنیم نباید از طرف ایران تهدید شویم. این کشور نباید به این تنش دامن بزند.”او همچنین از ایران خواست از دخالت در امور داخلی کشورهای خلیجی و دامن زدن به اختلاف ها خودداری کند.

شاهزاده ترکی الفیصل گفت : ” رهبران ایران باید از دخالت در امور کشورهای عضو شواری همکاری خودداری کنند و از ایجاد تفرقه و فتنه مذهبی و زیرپاگذاشتن حاکمیت ملی این کشورها دست بردارند.”

با همکاری العربیه