حسن روحانی، رئیس جمهورمنتخب ایران – عکس از گتی ایمیجز

حسن روحانی، رئیس جمهورمنتخب ایران – عکس از گتی ایمیجز

حسن روحانی رئیس جمهور منتخب ایران می گوید، دولت قوی و توانمند به معنی دولت مداخله‌گر و متصدی در همه امور و محدود کننده زندگی مردم و مداخله کننده در زندگی خصوصی نیست.

به گزارش خبرگزاری ها، حسن روحانی صبح چهارشنبه در دیدار با شماری از علما و روحانیون در سالن وزارت کشور ایران گفت: “قدرت دولت در بالا بردن اعتماد جامعه و تقویت سرمایه اجتماعی است.”

وی در ادامه با اشاره به اینکه “مردم را باید مَحرم و صاحب کشور بدانیم”، خاطرنشان کرد: ما باید با مردم حرف بزنیم و حرف‌های آنها را با روی گشاده بشنویم. مردم ما فهیم، موقع‌شناس و بزرگوار هستند و اگر مطمئن شوند راهی که دولت آغاز کرده راه درستی است، همه مشکلات را تحمل می‌کنند. روحانی تصریح کرد: “مردم می‌دانند مشکلات چندین ساله در چند روز و چند ماه حل نمی‌شود. مردم صداقت می‌خواهند. مردم از دولت قول سدید می‌خواهند.”

روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه “ما همه انسانیم و احتمال خطا و اشتباه در اعمال ما وجود دارد”، تصریح کرد: “این مساله هیچ اشکالی ندارد، بلکه حتی لازم و مفید است که حکومت اسلامی به مردم بگوید چه موفقیت‌ها و چه ناکامی‌هایی داشته و حتی به مردم بگوید کجا توانسته است برنامه‌ را به خوبی اجرا کند و کجا در اجرای برنامه دچار اشکال شده است.”

حجت‌الاسلام حسن روحانی، در ادامه سخنان خود گفت: “کلام دولت کلام روحانیت و کلام و سخن همه باید قول سدید باشد. قول سدید کلام محکم و استوار و راست و درست است. کلام اسلام و پیامبر (ص) هم صدق است و جز با راستگویی و درست‌گویی و سخن قوی و مستحکم که همانند سدی قوی در برابر انواع انحرافات است کار ما به پیش نمی‌رود.”

روحانی با تاکید بر لزوم کنارگذاشتن تندروی و افراط، افزود: افراط و تندروی همواره به ما ضربه زده است. آنقدر نمونه‌های فراوان در دوران انقلاب و پس از آن در ذهن من است که اگر بگویم صدها مورد اغراق و مبالغه نکرده‌ام. مردم باید احساس امنیت و آرامش کنند ، امنیت فکری و سیاسی و اقتصادی داشته باشند و نسبت به شرایط بین‌المللی احساس آرامش و امنیت کنند.

رئیس جمهور منتخب ایران با بیان این که جامعه ایران نیازمند پیوند مستحکم میان حکومت با مردم ، حکومت با روحانیت ، روحانیون با روحانیون، روحانیون با مردم و حتی روحانیون با مسئولین دیگر مذاهب و ادیان است، افزود:‌جامعه اسلامی ما جامعه تک گویی نیست، بلکه جامعه‌ای مشورتی، ارتباطی و گفت و گویی و انتقادی است.

روحانی در ادامه صحبتهای خود در جمع طلاب و روحانیون گفت: ما از یک سو باید از افراط و تندروی فاصله بگریم و جامعه را طبیعی، معتدل و سالم بسازیم و از سوی دیگر گرایش‌ها و سلایق گوناگون را پذیرا باشیم.

وی افزود: “در یک جامعه آزاد و بزرگ نمی‌توان یک سلیقه را حاکم کرد بلکه باید سلایق مختلف را در چارچوب موازین دینی، قانون اساسی و قانون بپذیریم در عین حال در پی انسجام، یکدلی و یک‌سویی باشیم. همانطور که در علوم، اختلاف نظر، موجب تعالی و پیشرفت عملی بوده و هست.”

وی همچنین با بیان این‌که همه ادیان و مذاهب و خواهران و برادران اهل سنت در ایران باید احساس کنند که حقوق شهروندی آنها محفوظ است، اظهار کرد:‌ “آنها باید احساس کنند که احکام اسلام، حقوق مشروع و قانونی آنها را مد نظر قرار داده و احساس کنند که در اسلام همه عزیز هستند. اقتدار نظام جمهوری اسلامی به آن است که اقدامات هر کس در چارچوب قانون تا جایی که مخل احکام اسلامی نباشد از حرمت برخوردار است.”