سردار جعفری فرمانده سپاه پاسداران ایران - عکس از تسنیم

سردار جعفری فرمانده سپاه پاسداران ایران – عکس از تسنیم

محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران در ایران در ویدئویی که به تازگی از وی در شبکه های اجتماعی منتشر شده، درباره حساسیت انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۸۸ سخن می‌گوید و احتمال حضور دوباره اصلاح‌طلبان در حاکمیت این کشور را دغدغه، نگرانی و خط قرمز کسانی می‌داند که آنها را “نیروهای انقلاب” می خواند.

این ویدئو را محمد نوری‌زاد، روزنامه‌نگار معترض، از روز شنبه در وب‌سایت و صفحه فیس‌بوک خود منتشر کرده و پس از آن در بسیاری وبسایت ها و شبکه های اجتماعی در داخل و خارج ایران باز نشر شده است.

نوری‌زاد که پس از اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۸۸ به جمع منتقدان رهبر ایران پیوست، با اشاره به محتویات این نوار ویدئویی گفته است: «این سندی است که از دخالت سپاه و تصمیم قبلی آنها برای جلوگیری از پیروزی اصلاح‌طلبان (دوم خردادی‌ها) در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ خبر می‌دهد و این که آنها از پیش تصمیم گرفته بودند اما می‌خواستند ‘تنور انتخابات’ را داغ کنند و به آن مقبولیت بخشند».

اظهارات فرمانده سپاه در این ویدئو انشان می‌دهد که این سخنرانی پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ در ایران که اعتراضاتی گسترده را برای ماه‌ها در پی داشت صورت گرفته است، انتخاباتی که به پیروزی دوباره محمود احمدی نژاد انجامید اما در پی آن دو نامزد اصلی دیگر انتخابات در آن دوره یعنی میرحسین موسوی و مهدی کروبی ادعا کردند در آن انتخابات به صورت گسترده تقلب شده است.

سردار جعفری در این ویدئو با اذعان به اینکه شمار شرکت‌کنندگان در انتخابات سال ۱۳۸۸ بیشتر از دیگر انتخابات در دوران حاکمیت جمهوری اسلامی بوده، حضور این افراد و نفوذشان را عاملی تهدید‌کننده دانسته و در عین حال گفته است که احتمال دو مرحله‌ای شدن انتخابات و سپس در ابهام قرار گرفتن آینده آن دغدغه حاکمیت بوده است.

محمد علی جعفری حضور فعالانه بسیج و سپاه در وقایع انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۸۸ را دلیلی برای برطرف کردن این نگرانی‌ها دانسته است.

بر اساس تصاویر این ویدئو، گروهی از فرماندهان سپاه پاسداران ایران و نماینده رهبر ایران در سپاه، درحال گوش دادن به سخنرانی سردار جعفری هستند.

در بخشی دیگر از این ویدئو، سرلشگر جعفری از «شیب نگران‌کننده‌ای» در مورد انتخابات می‌گوید که ممکن است آن را به مرحله دوم برساند: «در مرحله دوم هم که معلوم نیست نتیجه به چه شکلی شود».

به گفته او، «از اینجا مقداری تحلیل‌ها سخت شد و شرایط را پیچیده کرد که هنوز هم خیلی از مسئولین، خیلی از خواص، و حتی برخی از علما نسبت به اتفاقی که افتاده ابهام و اعتراض دارند».

او در ادامه به سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات اشاره می‌کند. سخنرانی که در آن رهبر ایران گناه رخدادها و خونریزی‌ها را به گردن سران معترض انداخت.

سرلشگر جعفری می‌گوید، «بعد از آن دیگر تصمیم بر این بود که ما نباید بگذاریم حتی آن تظاهرات به قول خودشان آرام هم انجام بگیرد.»

به گفته این مقام عالی‌رتبه نظامی جمهوری اسلامی، «دو اقدام بسیار اساسی و استراتژیک» علیه اعتراضات انجام شد؛ «یکی دستگیری‌های گسترده‌ای که توسط دستگاه‌های امنیتی و بخشی از آن هم سپاه در لایه طراحان و ایده‌پردازان این ماجرا انجام گرفت» و دیگری «مقابله‌های گسترده‌ای» که به گفته او با حضور وسیع نیروهای بسیج، سپاه به کمک نیروی انتظامی و دستگاه امنیتی انجام شده است.

آقای جعفری از سوی دیگر به قطع ارتباطات معترضان، «چه [در] شبکه‌های اینترنتی و چه شبکه‌های موبایل و اس‌ام‌اس،» اشاره و از آن به عنوان اهرمی برای کنترل معترضان یاد می‌کند.

وی در ادامه سخنانش به اعتراض چهره‌های اصلاح‌طلب و میانه رو در ایران اشاره می‌کند که خواستار “عدم مداخله” نیروهای نظامی، سپاه پاسداران و بسیج در انتخابات شده بودند و می‌گوید: «در جریانات هنگام و پس از انتخابات هم مشخص شد که چرا آنها اصرار می‌کردند که سپاه و بسیج در انتخابات دخالتی نداشته باشند. دخالتی نداشته باشند تا آنها بتوانند کار خودشان را بکنند.»