کافه اینترنتی در تهران - عکس از ایسنا

کافه اینترنتی در تهران – عکس از ایسنا

بر اساس تفاهم نامه ای که روز چهارشنبه در ایران به امضا رسید طراحی مدل جدید پالایش هوشمند شبکه های مجازی دراین کشور آغاز می شود.

به گزارش خبرگزاری ها، در این تفاهم‌نامه که بین شرکت ارتباطات زیرساخت به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مرجع پژوهشی و علمی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منعقد می‌شود، مقرر شده است که فاز اول سامانه پالایش هوشمند فضای مجازی تا پایان خرداد سال ۱۳۹۴ به بهره‌برداری برسد.

گفته می شود که هدف این پروژه «حداقل‌سازی عوارض مدل سلبی موجود است که انسداد عمومی صفحات اینترنتی را در بر می‌گیرد.»

همچنین روابط عمومی شرکت ارتباطات زیر ساخت اعلام کرده که «با اجرای مدل جدید، علاوه بر رفع نگرانی‌های صاحب نظران فرهنگی و دینی و نهادهای ذی‌ربط، محتوای موجود در صفحات اینترنتی شامل متن، عکس و ویدئو بر‌اساس نیاز واقعی طیف مخاطبان در لایه‌های مختلف دسته‌بندی و مدیریت می‌شود.»

اوایل مهرماه نیز مرکز ملی فضای مجازی در راستای برنامه های اعلام شده خود، با حمایت از جامعه دانشگاهی، اولین نرم افزار فیلترینگ هوشمند کشور را به بهره برداری رساند.

نرم افزار فیلترینگ هوشمند کشور که از سوی مرکز ملی فضای مجازی معرفی شده در حال حاضر مراحل آزمایشی نهائی خود را به پایان رسانده و در چندین سازمان و نهاد راه اندازی شده است.

کنترل و فیلترینگ هوشمند وبسایت های اینترنتی و شبکه های اجتماعی در سال های اخیر از دغدغه های مهم نهادهای اجرایی و نظارتی در ایران بوده است.

چندی پیش فرمانده نیروی انتظامی در ایران با تاکید بر اینکه کنترل هوشمند شبکه‌های مجازی اجتماعی، از مضرات آنها جلوگیری می‌کند، تصریح‌کرده بود: با کنترل هوشمند شبکه‌ های اجتماعی چندگانه علاوه بر این که از مضرات آنها جلوگیری می‌شود، مردم می‌توانند از بخش‌های مفید آن بهره‌مند شوند.

از سوی دیگر شهریورماه گذشته غلامعلی حداد عادل، نماینده مجلس ایران فیلتر کردن شبکه های اجتماعی در ایران را امری «بدیهی» دانست و گفت: «ما اگر بتوانیم مانع ورود افکار و اخلاق منفی که قصد ورود به کشورمان را دارد شویم به‌طور قطع نقش به‌سزایی در رشد فرهنگ داخل کشور داشته‌ایم.»

وی درباره فیلترینگ شبکه های اجتماعی تاکید کرده است: «به‌طور قطع این مساله حرفی عقلایی است که اگر بتوانیم با آن مقابله کنیم و مانع ورود این قبیل از مسائل شویم می‌توانیم قدم‌هایی بزرگ در راستای اعتلای کشور برداریم.»

پیش از این نیز این نماینده مجلس ایران تاکید کرده بود که «برای حفظ آرامش فرهنگی در جامعه نباید ماهواره و اینترنت رها شده و فیس بوک و تویتر آزاد شود. »

با روی کار آمدن دولت روحانی و فعالیت برخی از اعضای کابینه وی در شبکه های اجتماعی، زمزمه هایی برای رفع فیلترینگ این شبکه ها در ایران شنیده شد. اما هر بار که این موضوع از طرف دولتمردان مطرح می شود، تندروهای ایران واکنش های مختلفی نشان می دهند.

کمیته تعیین مصادیق مجرمانه مسئولیت فیلترینگ سایت ها را بر عهده دارد که بر اساس قانون جرایم رایانه ای مصوب سال ١٣٨٨ به ریاست دادستان کل کشور تشکیل شده و وزیر یا نمایندهٔ وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، دادگستری، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان‎ صدا و سیما و فرمانده نیروی انتظامی از جمله اعضای این کمیته هستند.